Puber

Je puber ontwikkelt zich snel op allerlei gebieden, zoals lichamelijk, seksueel en sociaal-emotioneel. Als ouder ben je druk met het opvoeden, het (opstandige) gedrag, het mediagedrag en de gezondheid van je puber. Je wilt natuurlijk ook dat je kind gezond eet. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Vrije tijd vinden pubers belangrijk. Ze trekken er graag met vrienden op uit. Ze gaan ook steeds meer ontdekken en experimenteren, zoals drank, drugs en roken. Hoe ga je er als ouder mee om als je puber met deze genotmiddelen in aanraking komt? Je puber zit op de middelbare school, maar kiest straks een vervolgstudie. Misschien wil je puber ook wel een baantje om extra geld te verdienen. Hoe kun je je kind hierin steunen en begeleiden?

Remedial teaching

Twijfel je of je kind mee kan komen in de klas? Of heb je het je idee dat de lesstof te makkelijk is voor je kind? Je kunt dan met school overleggen of je kind extra ondersteuning nodig heeft. Bijvoorbeeld door een remedial teacher. Tijdens remedial teaching krijgen kinderen met leer- en/of gedragsproblemen de hulp die zij nodig hebben.

Wie krijgt remedial teaching?

Sommige kinderen lopen vast in de klas. Omdat zij onder of soms ver boven het gemiddelde niveau presteren. Als extra ondersteuning van de leerkracht of bijles niet voldoende is, dan kan remedial teaching helpen. Het doel van remedial teaching is dat je kind met de rest van de klas mee kan blijven doen. Dat is belangrijk, want je kind voelt zich dan gelukkiger in de klas en functioneert beter.

Wat is remedial teaching?

De remedial teacher onderzoekt welk leer- of gedragsprobleem je kind heeft en welke hulp nodig is. Je kind krijgt dan een op maat gemaakt lesprogramma voor het probleem. Remedial teaching is vaak per kind, maar kan ook in kleine groepjes. De remedial teacher maakt ook vaak een plan voor in de klas en bespreekt dit met de leerkracht. Soms is de remedial teaching op school, maar soms ook buiten school.

Ook als je kind hoogbegaafd is, kan het hiermee geholpen worden. Bijvoorbeeld doordat je kind (meer uitdagende) lessen op maat krijgt.

Remedial teaching is niet hetzelfde als bijles. Bijles is vaak een herhaling van de eerder aangeboden lessen. De remedial teacher werkt intensief met je kind, volgens een plan op maat en met een duidelijk doel. Daarbij leert je kind omgaan met het leer- of gedragsprobleem.

Meer informatie over ondersteuning op school kun je vinden op Oudersenonderwijs.nl.