Over Opgroeien in Parkstad

In regio Parkstad werken zes gemeenten en een groot aantal zorg- en welzijnsorganisaties samen aan ondersteuning bij vragen en problemen op het gebied van opvoeden en opgroeien. Ook scholen, kinderopvangcentra en peuterspeelzalen horen hierbij. Opgroeien in Parkstad (voorheen Jeugd & Gezin Parkstad) is de naam voor het netwerk van al deze organisaties. 

Voor wie?

Wij zijn er er voor (aanstaande) ouders en verzorgers, voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 23 jaar, voor professionals én voor vrijwilligers die met kinderen, jongeren en hun ouders werken.

Wat hebben we te bieden?

Bij het digitale toegangsloket van Opgroeien in Parkstad van zes Parkstadgemeenten kun je terecht voor informatie over en adviezen en begeleiding bij opgroeien en opvoeden. Je krijgt op deze website tips over zwanger worden, zindelijk maken van je peuter, omgaan met pesten, alcohol, drugs en nog veel meer onderwerpen.

Zijn deze digitale adviezen onvoldoende en wil je graag hulp of een gesprek met een medewerker van de ‘Toegang’ van jouw eigen gemeente? Neem dan contact op. Wanneer na de eerste gesprekken meer ondersteuning nodig is, kijken we naar de mogelijkheden en wordt de juiste organisatie ingeschakeld.

Wij zijn niet het consultatiebureau

Uit de e-mails die we ontvangen, blijkt dat veel mensen denken dat Opgroeien in Parkstad (voorheen Jeugd en Gezin Parkstad) hetzelfde is als het consultatiebureau. Veel e-mails gaan over het verzetten van afspraken voor bijvoorbeeld weegmomenten of een hoortest. Maar dat kunnen wij dus niet doen. Voor de verschillende consultatiebureaus in Parkstad, moet je bij de Jeugdgezondheidszorg zijn:
https://www.ggdzl.nl/contact/ik-zoek-een-adres/jeugdgezondheidszorg
Op deze pagina kun je ook eenvoudig een afspraak verzetten.

Hoe kom je met ons in contact?

STUUR ONS EEN E-MAIL

Let op: wij zijn niet het consultatiebureau.
Binnen 3 werkdagen antwoord.

mail ons

Wil je graag met iemand praten?

Soms wil je met iemand praten of chatten over opvoeden of opgroeien. Er zijn verschillende mogelijkheden:

Modriaan

Dit is een chatspreekuur speciaal voor ouders en jongeren. Iedere dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur en iedere donderdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur.

Veilig Thuis

Bij Veilig Thuis kun je anoniem een melding doen van huiselijk geweld.

Villa Pinedo

Villa Pinedo is er voor kinderen van gescheiden ouders. Zijn jouw ouders uit elkaar? Klets met een Buddy!

Opgroeien in Parkstad biedt
geen stage- of werkplekken

Opgroeien in Parkstad is een netwerk van gemeenten en organisaties zonder eigen kantoor. Daarom hebben wij geen vacatures of stageplekken.

TIP: Heb je interesse in werken in de jeugdhulpsector? Hou dan de websites van de diverse Parkstadgemeenten en die van de welzijns- en jeugdhulporganisaties in de gaten!