Basisschoolkind

Je kind ontwikkelt zich razendsnel op allerlei gebieden, zoals lichamelijk en sociaal-emotioneel. Als ouder ben je druk met het opvoeden, het gedrag en de gezondheid van je kind. Je wilt natuurlijk ook dat je kind gezond eet. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Je kind beweegt graag en gaat regelmatig op ontdekkingstocht. Je wilt natuurlijk dat je kind overal veilig kan gaan en staan. Hoe zorg voor je voor een veilige omgeving? Hoe ouder je kind wordt, hoe dichterbij de middelbare school komt. Welke school moet je kiezen? En hoe ga je eigenlijk om met media?

Tuintrampoline

Trampolinespringen is leuk en populair bij kinderen. Er zijn wel risico’s, maar dat geeft niet. Juist het oefenen en op zoek gaan naar hun grenzen, maakt dat kinderen het zo leuk vinden! En ze leren er heel veel van. Gelukkig zijn er genoeg manieren om grote risico’s tijdens het trampolinespringen weg te nemen of te verkleinen.

De trampoline ingraven

Het grootste gevaar bij trampolinespringen is dat je kind er vanaf kan vallen. Je kunt de trampoline ingraven. Dan is de valhoogte kleiner en is er minder kans op ongelukken. Er zijn speciale inbouwkits te koop om de trampoline op een goede en veilige manier in te graven.

Een veiligheidsnet plaatsen

Als het niet mogelijk is om de trampoline in te graven, is het verstandig om een veiligheidsnet te plaatsen. Door het veiligheidsnet is de kans kleiner dat je kind er vanaf valt.

Maak afspraken met je kind

Kijk naar je kind en bedenk goed wat jouw kind aankan, welke stunts wel en niet mogen. Dat is natuurlijk vooral belangrijk als er meer kinderen op de trampoline zijn. Leg aan oudere kinderen uit, dat ze extra voorzichtig zijn met jongere kinderen.

Meer tips

  • Zorg voor voldoende vrije ruimte rondom en boven de trampoline.
  • Zorg dat er niets onder de trampoline ligt.
  • Zorg voor een zachte ondergrond rondom de trampoline, bijvoorbeeld los zand of gras.
  • Zorg ervoor dat de trampoline op een vlakke ondergrond staat.
  • Plaats de trampoline in het zicht. Je kunt dan zien wat je kind doet en ingrijpen als dat nodig is.