Iris blogt: Glitters op je kussen

Na het uitvallen van mijn eerste melktand mocht ik voor het slapengaan het tandje onder mijn hoofdkussen leggen. De Tandenfee kwam in de nacht langs, haalde het tandje weg en legde er een dubbeltje voor in plaats. De Tandenfee deed dat ook bij onze kinderen. En nog steeds doet de magie van de Tandenfee haar werk. Zo heeft onze kleindochter Fleur al twee keer een tandje onder haar hoofdkussen gelegd. Ze zijn keurig opgehaald door de Tandenfee en ingewisseld voor een euro. Nu de derde tand in haar mond wiebelt, begint ze te twijfelen.

“Mam, bestaat de Tandenfee echt?”, vraagt ze. Onze dochter antwoordt politiek correct: “Ja lieverd, de Tandenfee bestaat echt, net zoals Sinterklaas echt bestaat.” Er volgt een stilte waarin Fleur hard nadenkt. Dan vervolgt ze: “Mam dan wil ik graag mijn tandjes terug van de Tandenfee want ik wil heel graag ook zo’n leuk doosje met mijn tandjes erin. Net zoals jij gisteren kreeg van oma. Ik had dat weekend ergens in een lade een schattig doosje gevonden met daarin de melktandjes van onze dochter en dit doosje aan haar gegeven. Niets van gemerkt dat Fleur dat had gezien.

Maar onze dochter was inventief. Toen Fleur de volgende morgen wakker werd, lagen er glitters bij haar bed en op haar hoofdkussen. De twee tandjes lagen onder het hoofdkussen. Ach ze was zo blij, tandjes terug én de Tandenfee bestond echt.

Meteen gaat ze flink wiebelen met de loszittende tand. Als hij er uiteindelijk uit is, verkondigt ze met een gehavende big smile: “Ik leg hem onder mijn kussen mam, schrijf jij dan een briefje dat ze hem laat liggen en of ze in mijn vriendenboekje wil schrijven?”

De volgende morgen klinkt er luid gejuich uit de slaapkamer van Fleur. De Tandenfee is weer geweest én heeft in haar vriendenboekje geschreven. “Fijn he mam, maar wel vervelend voor jou, iedere keer al die glitters in en rond mijn bed”, zucht Fleur heel tevreden.

De Tandenfee, Sinterklaas, de Kerstman ze horen bij de magie die het dagelijkse leven mooier maakt. En als je er niet meer in gelooft, dan is de magie nog niet verdwenen. Jij kunt de wereld een beetje mooier kleuren, zoals Herman van Veen ooit in zijn liedje voor zijn dochter Anne schreef. We kunnen anderen blij maken met een kaart, een bezoekje, een luisterend oor of een klein cadeautje. Niet alleen tijdens deze decembermaand maar gewoon het hele jaar door. Wie weet word jij dan ook nog een keertje wakker met glitters op je kussen.