Iris blogt: Ga voor die prik!

Ik zit gezellig in het zonnetje met mijn ontbijt. “Nog even nagenieten van mijn vakantie”, denk ik en pak de krant.

Beng!!!

Op de voorpagina lees ik dat slechts 16.17 procent van de Zuid Limburgse jongeren heeft deelgenomen aan de landelijke vaccinatie actie tegen HPV.

Dit bericht komt binnen: “Sukkels, sufferds waarom doen jullie dat niet?”, schiet door mijn hoofd en een scheut van verdriet gaat door mijn hart.

Drie jaar geleden kreeg onze dochter, 31 jaar jong, baarmoederhalskanker. De oorzaak was het HPV virus. Er volgde een heel zwaar behandelingstraject. Gelukkig hadden zij en haar partner op dat moment al twee kleine kindjes, want kinderen krijgen kan nu niet meer. Ook heeft onze dochter nog elke dag last van de schade opgelopen door de chemo en de bestraling.

Ik zie hoe dapper zij en haar partner samen het leven weer hebben opgepakt. Hoeveel ze van elkaar en van hun kinderen houden. Ze plukken de dag, want niemand weet wat morgen brengt. Ze genieten weer van het leven, maar ik had hen een makkelijker en pijnlozer leven gegund.

Lieve ouders laat je kind vaccineren. Jongere, denk aan je toekomt. Zorg voor jezelf en ga voor die twee prikjes, want geloof me: kanker is geen pretje.

Meer informatie over HPV staat op:

https://www.kwf.nl/kanker-voorkomen/hpv-vaccinatie?utm_source=sea-390&gclid=EAIaIQobChMI6Ozt5OzY_wIVjdJ3Ch2MhwznEAAYASAAEgLPUfD_BwE