Kwetsbaar? Onzeker? Eenzaam? Verslaafd?

Het lijkt niet goed te gaan met tieners en twintigers

Wie een beetje het nieuws volgt, leest en hoort het om de haverklap: het gaat niet goed met de tieners en twintigers van nu. Jongeren hebben minder echt contact (zonder beeldscherm ertussen), ze slapen slechter, ze bewegen minder, ze komen minder vaak buiten, ze hebben aandachtsproblemen en ze zijn verslaafd aan hun smartphone, social media en games. Jongeren voelen vaak prestatiedruk. Bovendien zijn ze door hun ouders ‘gepamperd’ waardoor ze nooit leerden met met tegenslagen om te gaan. Ze zijn niet weerbaar, maar juist kwetsbaar.

Natuurlijk is bovenstaande tekst generaliserend en zijn er altijd uitzonderingen. Maar er lijkt wel degelijk iets aan de hand. Ben jij jong en zit je niet lekker in je vel? Weet dan dat je op verschillende plekken hulp kunt krijgen. Op onze website vind je veel informatie. En we maken graag nog een lijstje:

Jongerenhulp Online: hulp vinden die bij je past. Hier vind je verschillende hulplijnen die je snel, anoniem en gratis hulp bieden. Via de chat of telefoon.
Mentaal Vitaal: over het aanpakken van je mentale gezondheid. Van stress en slapeloosheid tot wat je kan doen als je op de wachtlijst van de ggz staat.
Care Free: bij huiselijk geweld en kindermishandeling.
Villa Pinedo: voor kinderen van gescheiden ouders.