Iris blogt: liefde op het eerste gezicht bij de Puzzelprins.

Als er iets is waar ik een hekel aan heb, is het aan puzzelen. Andere gezinsleden kunnen zich urenlang bezighouden met het maken van een puzzel. Alleen of samen zitten ze gebogen over de vele stukjes die een geheel moeten worden. Soms ben ik even sociaal en zoek mee naar dat ene stukje blauw, naar kantstukjes of rommel ik gewoon wat aan voor de gezelligheid om dan toch weer af te haken.

Hoe raakte ik dan verzeild bij de Puzzelprins, DE spellen-en puzzelwinkel van Heerlen, nee zeg maar van Parkstad?

Nieuwsgierig geworden door een artikeltje in de krant besloot ik een tijdje geleden de puzzel- en spellen winkel te bezoeken. Ik was toch bijna jarig en wilde een nieuw gezelschapsspel op mijn verlanglijstje zetten. Want hoewel ik niet van puzzelen houd, ben ik wel dol op het spelen van gezelschapsspelletjes.

Het was liefde op het eerste gezicht tussen mij en de Puzzelprins. Daarmee bedoel ik natuurlijk niet Steven Cremers, de eigenaar van de winkel, maar de winkel zelf.

De Puzzelprins ligt in Boekhandel van Dam (ook een pareltje) en ademt de sfeer uit van een Engelse romcom. Overal waar je kijkt zie je spellen en puzzels.  Het lijkt een wanorde maar Steven weet alles feilloos te vinden. Hij weet precies welk spel mogelijk geschikt is voor jou. Er zijn spellen waarbij winnen belangrijk is, maar ook spellen waarbij samenwerken juist het doel is. Spellen om alleen te spelen, met zijn tweeën, met je gezin of vrienden en zelfs spellen die je met een heel team speelt.

Midden in dit spellenwalhalla staat een grote houten tafel met stoelen eromheen. Dat is niet voor niets. Steven heeft spellen klaarliggen die je in de winkel samen met hem kunt bekijken en uitproberen. Dat heb ik dus gedaan, even het samen met Steven het spel Cookie Crash gespeeld.

Je kunt ook het spel van jouw keuze voor een paar dagen lenen en thuis proberen of ‘het klikt’ tussen jou en het spel.

Steven is een bevlogen spelletjesmens. Hij ziet graag dat iedereen spelletjes kan uitproberen en kan spelen. Soms gaat dat lastig vanwege een beperking. Daar heeft Steven oplossingen voor en hij helpt je graag met het zoeken naar een geschikt spel. Er zijn spellen en spelattributen voor mensen met een visuele- en met andere beperkingen. Zo kan iedereen spelen.

Omdat Steven jong en oud wil laten ervaren hoe leuk het is om spelletjes te spelen, organiseert hij regelmatig (samen met bijvoorbeeld Schunck) activiteiten in Heerlen. Op 12 juni worden in Schunck de UNO-kampioenschappen georganiseerd en op 7 augustus is daar een grote spellendag.

Winactie

Ik stapte blij de winkel uit met het spel Azul Zomerpaviljoen. Doe jij morgen mee aan de winactie op onze socials? Wie weet loop jij dan naar buiten met een van de leuke spellen (of puzzels) uit deze winkel.