Iris blogt: Het groen is op 

We gaan weer een nachtje logeren en slapen gezellig in de slaapkamer van onze vierjarige kleindochter Fleur. Zij in haar prinsessenbed en wij op het grote matras ernaast.

Onze dochter heeft onlangs de regels rondom het slapen en vooral rondom het wakker worden aangescherpt. Tim van drie wil er nog wel eens een feestje van maken in de heel vroege ochtend. Dus na het avondeten mogen de twee kleintjes oma en opa vertellen wat de regels zijn.

“Als het schaapje (slaaptrainer) de oogjes dicht heeft, moeten we slapen oma. Als de oogjes oranje zijn, mogen we spelen in ons bed. Als de oogjes groen zijn, mogen we uit bed”, legt onze kleindochter keurig uit. Ze vervolgt gedecideerd: “En jij mag ons ook niet wakker maken als de oogjes van het schaapje nog niet groen zijn.” Alsof ik om half zes al naast mijn bed sta te dansen en te springen.

Zoals altijd ben ik de volgende ochtend vroeg wakker, even na zessen. Ik hoor wat gedraai en gezucht vanuit het prinsessenbed en twijfel of ik niet zachtjes zal roepen: “Fleur kom maar bij ons nog even slapen.” Maar ja, ook oma’s moeten zich aan de regels houden dus ik blijf heel stil liggen.

Dan zwaait de deur van de slaapkamerdeur open. Daar staat Tim die luid en triomfantelijk roept: “Hier ben ik!”

Zachtjes fluister ik: “Maar Tim, de oogjes van je schaapje zijn nog oranje, ga terug naar je bedje!” Waarop hij antwoordt: “Ja maar het groen was op”, en zich met een grote sprong op ons bed laat vallen waar mijn lief al ligt te schudden van de ingehouden lach.

Logeren: We gaan (veel) te laat naar bed omdat het zo gezellig is en de dagen beginnen altijd extra vroeg met of zonder schaapje. Zo haal je wel het maximale uit 24 uur!