@ease voor jongeren tussen 12 en 25 jaar

Anoniem praten over alles waar jij mee zit!

Veel jongeren praten met @ease over stress, eenzaamheid, depressie, onzekerheid, drugsgebruik, een onveilige thuissituatie of iets anders. Het zetten van de eerste stap om het over je problemen te hebben, is best lastig. Je wil je problemen graag zelf oplossen of je durft het er niet met vrienden of familie over te hebben. Dan kan het fijn zijn om met iemand te praten die jou niet kent en waar je geen verplichtingen bij voelt. Dat kan bij @ease: we luisteren graag naar je en jouw verhaal blijft veilig.

Hoe werkt het bij @ease?
Je hoeft bij @ease geen afspraak te maken. Je kunt gewoon online chatten of binnenlopen voor een gesprek. We houden geen dossier bij en je hebt geen toestemming nodig van je ouders. Kom je liever niet alleen? Geen probleem, je mag ook iemand meenemen. Een gesprek kan kort duren of wat langer. Alles kan. Heb je nog niet alles kunnen bespreken, dan kom je gewoon weer terug. Dat mag zo vaak als je wil.

De mensen bij @ease
Bij @ease werken veel vrijwilligers. Zij chatten met jou of zijn aanwezig voor een persoonlijk gesprek bij 1 van onze vestigingen. Veel van onze vrijwilligers doen dit werk, omdat ze graag iets voor andere jongeren willen betekenen. Soms omdat ze zelf goed weten hoe het voelt als je rondloopt met bepaalde problemen of psychische klachten. Al onze vrijwilligers zijn getraind om naar jou te luisteren of met je mee te denken als je daar behoefte aan hebt.

Als praten niet genoeg is
Soms zijn je problemen zo groot, dat je misschien meer hulp nodig hebt. Er is daarom altijd een zorgprofessional (bijvoorbeeld een psycholoog of jeugdarts) bij @ease aanwezig. Hij of zij kan met jou bekijken hoe je het beste verder geholpen kunt worden. Jij bepaalt en we doen niets zonder jouw toestemming.

Praten helpt

Bij @ease geloven we dat het anders kan. En dat het anders moet. Wij willen jongeren met (beginnende) psychische klachten eerder helpen. Dit doen we door een plek te zijn waar jij je welkom voelt. We vinden dat niemand er alleen voor mag staan als het minder goed gaat. Wij zijn er om naar jou te luisteren. Praten helpt. Het lucht op. Het maakt je sterker. Je merkt dat je niet alleen bent. En het kan ervoor zorgen dat je problemen niet groter worden. 75% van alle psychische aandoeningen ontstaat voor het 25e levensjaar. Het is dus belangrijk om op tijd hulp te krijgen. Om te voorkomen dat problemen verergeren. En om te voorkomen dat er (later) langdurige zorg nodig is.

@ease in Heerlen

Ons kantoor is iedere donderdag van 15.30 uur tot 18.30 uur open, behalve als het een officiële Nederlandse feestdag is.

Afspraak niet nodig
Je mag zonder afspraak bij ons langskomen. Wil je vooraf even iets afstemmen dan mag je dat doen:

via telefoon: 06 – 82410040
via telefoon: 043 – 2058106
via e-mail
via de chat

Ons adres
@ease Heerlen
Kloosterweg 1 (ingang gebouw Carbon6)
6412 CN Heerlen