Bang voor onweer!

Met warm weer kan het niet uitblijven: Onweer op komst! Veel kinderen en ook volwassenen houden niet van onweer en raken soms echt helemaal overstuur. 

Is jouw kind bang voor onweer?  Toon begrip voor zijn angst en luister naar wat hij eng vindt. Is het de donder, de bliksem of het onverwachte hiervan?  Leg aan je kind uit wat onweer is en tel samen de intervallen tussen de donder en de bliksem, zo blijft je kind gefocust op het tellen. 

Houd je kind lekker knus dichtbij je. Nestel je samen met de knuffel van je kind op de bank. Benadruk dat jullie lekker veilig binnen zitten. Zorg voor afleiding, lees voor, zing liedjes, zet een muziekje aan of maak samen ook kabaal! 

Soms kan het puur liggen aan het harde gerommel van de donder wat je kind onrustig en angstig maakt. Met oordopjes in wordt dat lawaai al een stuk minder overheersend. 

Op een ander moment kun je boekjes lezen over onweer. Leg dan nog eens uit wat onweer is en wat het wel of niet moet doen tijdens onweer zonder je kind nog eens extra ongerust te maken. Probeer ook als je zelf bang bent voor onweer vooral rustig te blijven, want jij bent het grote voorbeeld voor je kind.