Zomerse hitte en zwangerschap

Als je zwanger bent kan heet weer erg zwaar zijn. Je probeert vanalles om jezelf koel te houden, maar niets lijkt te werken. In dit artikel geven we tips om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk last van de warmte hebt.

Water drinken!

Het is belangrijk om voldoende water te drinken: minstens 2 liter per dag.

Inspanning vermijden

Tijdens de warmste uren van de dag, tussen 12.00 en 16.00 uur, kun je je beter niet te veel inspannen en uit de zon blijven.

Koel blijven

Om koel te blijven, kun je een pet of hoed dragen, een zonnebril opzetten en lichte kleding dragen. Wit stoot hitte af en donkere kleuren nemen juist hitte op. Ook kun je af en toe een koele, vochtige handdoek in je nek leggen en je handen en polsen onder koud stromend water houden.

Douchen

Het is misschien heel verleidelijk, maar een koude douche nemen is niet verstandig. Sterke temperatuurwisselingen bevorderen uitdroging. Je kunt daarom beter een lauwe douche nemen.

Een koel huis

Thuis kun je het best zo min mogelijk de zon binnenlaten. Houd dus de gordijnen dicht en laat ook de ramen gesloten als de zon erop schijnt. ’s Avonds en ’s nachts mogen de ramen wel open.

Lichte maaltijden

In de zwangerschap is het beter om meerdere lichte maaltijden per dag te eten, zoals salade, vis of soep. Let bij verse producten wel goed op de hygiëne en de houdbaarheid.

Bron: www.opvoeden.nl