Vandaag begint de Fairtrade Week

Het is weer tijd voor de Fairtrade Week! Van 28 oktober t/m 5 november vragen we aandacht voor boeren en werknemers die ons voedsel verbouwen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Een hele belangrijke week, als je het ons vraagt! Supermarkten en bedrijven promoten die week hun fairtrade producten en vrijwilligers organiseren allerlei activiteiten om te laten zien hoe belangrijk eerlijke handel is.

In Parkstad zijn Beekdaelen en Heerlen een Fairtrade Gemeente. Dat betekent dat de gemeenten zelf het goede voorbeeld geven, door bijvoorbeeld in het stadhuis fairtrade koffie en thee te drinken. Dat betekent ook dat veel ondernemers in die gemeenten zich inzetten voor duurzame en eerlijke producten. En dan gaat het niet alleen om een Wereldwinkel, maar ook om restaurants waar fairtrade producten op het menu staan, cadeauwinkels die bijvoorbeeld naast duurzaam houten speelgoed uit Europa ook fairtrade geproduceerde producten uit ontwikkelingslanden verkopen en kledingwinkels die merken verkopen met een fairtrade label en/of een label voor biologisch katoen.

Kinderen hebben de toekomst, daarom is het belangrijk om hen te leren over fairtrade. Dat kan bijvoorbeeld via de lespakketten op deze website en op deze website.

De Fairtrade Week is ook gunstig voor jou. Diverse eerlijke producten zijn deze week in de aanbieding. Zónder dat de boeren en producenten minder geld voor hun werk krijgen.