Training mindfulness voor ouders: minder stress en meer geluk in 8 weken

Heb jij kinderen en heb je regelmatig last van stress? Dan is de training ‘mindfulness voor ouders’ iets voor jou.

In de training oefen je met het richten van je aandacht op de dingen die op dit moment gebeuren, op een vriendelijke manier en zonder te oordelen. Zo spaar je energie en merk je wat er gebeurt terwijl het gebeurt. Je leert jezelf beter kennen en leert beter omgaan met stress, pijn en andere vervelende dingen. Je herkent bepaalde signalen bij jezelf en je kind eerder en hebt een keuze. Dit maakt dat je meer rust kunt ervaren en daardoor ook meer rust brengt in de opvoeding van je kind. Deelnemers maken kennis met hun gedachten, gevoelens en de dingen die ze in hun lijf voelen. Dingen die je normaal niet opvallen, omdat je vaak ‘op de automatische piloot’ leeft.

Wat doe je tijdens de training?

De training bestaat uit meditaties, mindful beweegoefeningen, uitleg en inzichten over de oefeningen en het nabespreken van de oefeningen.

Waarom mindfulness?

  • Meer geluk. Wie ‘mindfull’ leeft, ervaart meer geluk. Door even de ‘automatische piloot’ uit te zetten, vallen fijne dingen je meer op en zie je meer van de wereld om je heen. Ook leer je op den duur om beter om te gaan met lastige emoties en leer je stapje voor stapje om te accepteren en los te laten wat je niet kunt veranderen.
  • Minder stress. Door te mediteren activeer je bepaalde delen van je hersenen. Als je vaak mediteert veranderen je hersenen.
  • Minder piekeren. Je leert gedachten te observeren en je leert dat ze niet altijd waar hoeven te zijn. Dat leidt tot minder twijfel en je kunt je beter concentreren.
  • Meer zelfvertrouwen. Doordat je minder stress hebt en minder piekert, zit je beter in je vel. Je kunt besluiten op een rustige manier nemen en dit heeft een positief effect op je zelfvertrouwen.
  • Meer vriendelijkheid. Mindfulness maakt dat je wat zachter en wat vriendelijker wordt naar jezelf en anderen.
  • Meer creativiteit. Door meer mindful aanwezig te zijn vergroot je je creativiteit. Je doet dingen niet meer op de automatische piloot waardoor je nieuwe, creatieve verbanden kunt leggen.

Praktische informatie

Hoe vaak: Een training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten.
Hoe laat: van 10.00-12.00 uur.
Waar: op de Heldevierlaan 4 in Heerlen.
Wanneer: de intakes vinden plaats op donderdag 29 juni vanaf 13.00 uur en dinsdag 11 juli vanaf 14.30 uur. De acht trainingsdata zijn: 14, 21, 28 september; 5, 12, 26 oktober; 2 en 9 november.
Aantal deelnemers: de groep bestaat uit maximaal negen personen en deelname is gratis.
Voorbereiding: draag gemakkelijk zittende kleding en neem een flesje water mee.

Thuis oefenen

Oefeningen voor thuis zijn onderdeel van de training en zorgen ervoor dat je lange tijd profijt hebt van mindfulness. De oefeningen voor thuis duren ongeveer 20 minuten per dag.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie of om je aan te melden, kun je contact opnemen met:
Carla Lemmens
T: 06 13227366
E: clemmens@jenshelpt.nl
Milou Bothmer
T: 06 19304508
E: mbothmer@jenshelpt.nl