Training: mindfulness voor ouders

Voor wie is deze training?

Deze training is bedoeld voor ouders die in het dagelijks leven te maken hebben met stress. In de training ga je oefenen met het richten van je aandacht op de dingen die op dit moment gebeuren, op een vriendelijke manier en zonder te oordelen. Zo spaar je energie en merk je wat er gebeurt terwijl het gebeurt .Je leert jezelf beter kennen en je leert omgaan met stress, pijn of
andere vervelende dingen. Je herkent signalen bij jezelf en je kind eerder en hebt een keuze. Dit maakt dat je zelf meer rust kunt ervaren, meer emotioneel beschikbaar bent voor jezelf en je kind en daardoor ook meer rust brengt in de opvoeding.

Wat doe je tijdens de training?

De training bestaat uit meditaties, mindful beweegoefeningen, uitleg en inzichten over de oefeningen. We bespreken de oefeningen samen na. We maken kennis met onze gedachten, onze gevoelens en de dingen die we in ons lijf voelen. Die vallen ons normaal niet op, omdat we vaak ‘op de automatische piloot’ leven.

Praktische informatie:

Een training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 10.00-12.00 uur op de Heldevierlaan 4 Heerlen.

De trainingsdata:

Intakes vinden plaats op 7, 14 en 21 december in de ochtend.
o 11, 18, 25 januari
o 1, 8, 22, 29 februari
o 7 maart
o 14 maart reserve bijeenkomst

De groep bestaat uit maximaal 9 deelnemers en deelname is gratis. Draag gemakkelijk zittende kleding als je naar de training komt en neem een flesje water mee. De oefeningen voor thuis zijn een onderdeel van de training. Ze zorgen ervoor dat mindfulness echt iets wordt waar je lange tijd profijt van hebt. De oefeningen voor thuis kosten ongeveer 20 minuten tijd per dag.

Aanmelden & meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Carla Lemmens: 0613227366 / clemmens@jenshelpt.nl
Milou Bothmer: 0619304508 / mbothmer@jenshelpt.nl