Toptip van de maand: Cadeautjes!

December is bij uitstek de cadeautjesmaand. De onkosten kunnen dan lekker oplopen en ook is het soms best lastig om een leuk en betaalbaar cadeautje voor iemand te vinden.

Verlanglijstje: Maak samen met je kind een verlanglijstje. Stel bij het maken van verlanglijstjes een limiet in. Niet meer dan zoveel cadeautjes want Sint geeft niet alles. Bij oudere kinderen en volwassen kan je ook een besteedbaar bedrag aangeven.

Ruim op: Ruim de speelgoedkast van je kind op. Verkoop speelgoed waarmee niet meer wordt gespeeld of ruil dit met een vriendin, kennis, buren. En wat staat er nog in jouw kast of kelder? Pimp het op en geef het weg!

Koop bewust: Sta stil bij elke aankoop. Is er een goedkopere optie? Is jouw kind snel uitgekeken op dit speelgoed? Staat zoiets niet als ergens in een kast?

Zoek een alternatief: Koop cadeautjes via een kringloopwinkel, markplaats of andere site waar tweedehandsspullen worden aangeboden.

Zelfgemaakt: Zelfgemaakte cadeautjes zijn leuk en waardevol. Zelfgemaakte kleertjes voor de pop, een slaapzak voor de liefste knuffel van je kind. Zelfgemaakte jam voor je vriendin of een warme sjaal vlug van dikke wol gebreid. Oma en opa maak je blij met een foto van de (klein)kinderen in een mooi versierd lijstje. Op onze facebookpagina geven we de komende weken leuke tips!