TOP-mama, kinderwens en gezond

Een gezonde leefstijl is belangrijk voor alle aanstaande moeders én hun baby’s! Niet alleen tijdens, maar ook al vóór de zwangerschap. Maarja, je leefstijl zomaar in één keer aanpassen, kan best lastig zijn.

Kun jij ook een steuntje in de rug gebruiken? We weten allemaal dat ongezond eten, roken, drinken en stress niet goed zijn voor je eigen gezondheid en die van de baby in je buik. Wil meer bewegen, gezonder eten, stoppen met roken of minder stress? Meld je dan aan voor TOP-mama.

TOP-mama is een programma speciaal voor vrouwen met overgewicht die een kinderwens hebben of al zwanger zijn. We doen verschillende metingen en coachen jou bij alles wat je wil veranderen.

Wat is TOP-mama?
TOP-mama is een onderzoek naar de leefstijl van vrouwen met overgewicht die zwanger willen worden of dat sinds kort zijn. We begeleiden toekomstige moeders bij een gezonde leefstijl. Dit doen we tot 1 jaar na de bevalling. Wat betekent deelname voor mij? Samen met jou maken we een plan waarbij je persoonlijke en online coaching ontvangt op het gebied van voeding eetgedrag, beweging en stoppen met roken. Om zo goed mogelijk het effect van een gezondere leefstijl in kaart te brengen kom je verschillende keren langs voor een meting die o.a. bestaat uit een bloedafname, suikertest en meting van de bloeddruk en het vetpercentage. Ook vragen we je een voedingsdagboek bij te houden en een beweegmeter te dragen. Gegevens over de bevalling en groeigegevens van je kind vragen we op bij het ziekenhuis en consultatiebureau.

Wanneer kan ik deelnemen?
-Je bent tussen de 18 en 40 jaar oud
-Je zou binnenkort graag zwanger willen worden óf je bent korter dan 12 weken zwanger
Je BMI is 25 of hoger. Klik hier om je BMI te berekenen.

Deelname kost niets, behalve de tijd die je aan jezelf besteedt! Wil je meer info? Kijk eens op onze website: TOP-mama | Verloskunde en gynaecologie (mumc.nl) of stuur een mailtje naar top.mama@mumc.nl.