TIP: OuderWijzer is er voor jou als (aanstaande) ouder

Als (aankomend) ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind. Maar opvoeden is niet altijd gemakkelijk. Ook al voel je veel dingen vanzelf wel aan, je kunt gewoon niet alles weten. Er is geen handleiding voor het ouderschap, en niemand die je precies vertelt wat je moet doen.

Leren van elkaar
Het leukste aan het opvoeden van kinderen, is direct ook het meest uitdagende. Iedere dag brengt weer nieuwe verrassingen met zich mee. Nieuwe situaties om je op voor te bereiden en nieuwe vragen die in je opkomen. Gelukkig hoef je niet alle antwoorden zelf te verzinnen. Want er valt zo veel te leren van de ervaringen van anderen. En de uitdagingen waar zij voor staan.

Via OuderWijzer krijg je inzicht in de vragen die andere ouders hebben. Mensen net als jij, die er voor hun kinderen willen zijn, willen zien wat er in hen omgaat en wat ze daarmee kunnen doen. Met hun eigen aanpak, twijfels én goede ideeën. Die precies zo naar de opvoeding kijken als jij dat doet. Of nét even anders. Ook dat kan heel verfrissend zijn.

Tips, inspiratie en bijeenkomsten
OuderWijzer biedt tips, inspiratie en bijeenkomsten voor (aanstaande) ouders. Hier staan we, samen met andere ouders in dezelfde fase, stil bij wat gaat komen en wat dit voor jou betekent. Het is de plek om op een leuke manier met ouderschap bezig te zijn en antwoord te krijgen op vragen waarvan je niet wist dat je ze had.

Zo bereid je je voor
Bekijk de verhalen van andere ouders. Lees de deskundige adviezen over dingen die jou bezighouden. En ontdek welke contacten in jouw omgeving je verder kunnen helpen. Door je eigen profiel aan te maken, vind je alle informatie afgestemd op jouw situatie en woonplaats. En meld je je heel eenvoudig aan voor een van de bijeenkomsten bij jou in de buurt. Behalve een beetje tijd, kost je dit helemaal niets. Als ouder kun je gewoon niet alles in huis hebben. Wel kun je de best mogelijke ouder zijn voor je kind. Door je voor te bereiden op wat komen gaat, ervaringen uit te wisselen met anderen, en zo het ouderschap in te vullen op de manier die het best past bij jou en je kind.

Bron: https://www.ouderwijzer.nl