Scheiden in Landgraaf: Welsun Steunpunt Relatie & Scheiding

Op de website van Opgroeien in Parkstad vind je veel informatie over scheiden en waar je terecht kunt voor informatie en hulp. Woon je in Landgraaf, dan kun je terecht bij Welsun. Deze organisatie heeft een Steunpunt Relatie & Scheiding.

Voor wie is het Steunpunt?
Het Steunpunt Relatie & Scheiding is er voor iedere inwoner van de gemeente Landgraaf in een moeizame relatie met zijn of haar (ex-)partner. Voor iedereen die overweegt uit elkaar te gaan of al gescheiden is, met of zonder kinderen.

Wat kan het Steunpunt voor je doen?
Je kunt ons al je vragen stellen over uit elkaar gaan of scheiden en de gevolgen ervan. Denk aan de juridische, financiële en praktische gevolgen. Daarnaast ondersteunen en begeleiden we bij het verwerken van de emoties die bij een scheiding horen.

Met welke vragen kun je (onder andere) bij ons terecht?
• Ik twijfel over scheiden. Zijn er nog mogelijkheden om aan onze relatie te werken?
• Ik wil scheiden. Hoe zit een scheidingsprocedure in elkaar?
• Wat verandert er financieel na de scheiding?
• Wie blijft er in het huis wonen?
• Hoe vertellen we de kinderen dat we gaan scheiden?
• Hoe blijven we goede ouders voor de kinderen?
• Hoe kan ik de communicatie met mijn ex-partner verbeteren?
• Hoe verwerk ik mijn scheiding?
• Ik maak me zorgen over de kinderen. Wat kan ik doen?

Contact
Wil jij langskomen bij het Steunpunt. Neem contact op met Welsun om een afspraak te maken. Dat kan telefonisch (045-5323636) of door een e-mail te sturen (info@welsun.nl). Je kunt voor de afspraak naar ons kantoor komen (Sunplein 18 in Landgraaf) maar er kan ook iemand naar jouw huis komen.