Oudertelefoon voor iedere ouder en opvoeder

Iedereen kent de Kindertelefoon. Maar weet jij dat er ook een Oudertelefoon is? De Oudertelefoon is ontstaan in maart 2020, tijdens de coronacrisis. Iedere ouder en opvoeder verdient ondersteuning en een luisterend oor. Niet alleen in tijden waarin de hele samenleving onder druk staat, maar iedere dag.

Bellen en chatten

De Oudertelefoon staat iedere ouder en opvoeder te woord, via telefoon (085 130 4658) en chat. Je kunt praten over alles dat je tegenkomt als opvoeder. Bij de Oudertelefoon vinden ze niets gek, raar, te groot of te klein. Je mag bellen als je vragen hebt, zorgen, twijfels, problemen of om gewoon even te sparren.

Zonder oordeel

De vrijwilligers die de telefoon opnemen of chatten zijn getrainde professionals, die zonder oordeel naar je luisteren. Ze geven geen kant-en-klare tips of adviezen, maar stellen de juiste vragen om erachter te komen wat je dwars zit, en hoe je dichterbij een gewenste situatie kunt komen. Ze gaan uit van jouw ervaring en kennis. Als opvoeder ken je immers zelf je eigen situatie het best. Wij helpen je graag om daar weer met een frisse blik naar te kunnen kijken.