Op bezoek bij Flow Kinderopvang: ‘In een flow gaat leren vanzelf’

Vlaggetjes, ballonnen en bubbels. De officiële lancering van Flow Kinderopvang op maandag 8 mei was niet te missen. De 35 vestigingen in Amstenrade, Brunssum, Hoensbroek, Kerkrade en Landgraaf van Kinder Opvang Parkstad kregen een nieuwe naam. Bij die nieuwe naam hoort ook een nieuw logo, een nieuwe huisstijl en een nieuwe website. Samen met mascotte Flowie knipte directeur Daphne Burgerhof het lint door dat voor de deur van BSO Bombarie hing.

Flow biedt opvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar: kinderdagverblijf, peuteropvang en BSO. Daphne legt uit waar de naam Flow vandaan komt: “Met Flow willen we meer zijn dan opvang. Als je in een flow zit, gaan leren en ontdekken ‘vanzelf’. Als je in een flow zit, heb je plezier en ontwikkel je je op een leuke manier tot wat je wil en kunt zijn.”
Voor de opening koos Flow bewust voor de BSO-locatie in Kerkrade. “We wilden de opening doen op een plek met een speelplaats, een plek waar kinderen graag komen, niet op ons centraal bureau.”

Van oranje naar groen

Bestuurssecretaris Tamara Ruipers-Vluggen bedacht de naam en ontwierp het logo en de huisstijl. Veel medewerkers van Flow waren aanwezig, de meesten in de nieuwe bedrijfskleding: zachte, groene vesten met capuchon. Ook shirts in groen, beige en zwart horen bij de nieuwe outfits. “Medewerkers moeten ook in een flow zitten”, lacht Tamara. “In de oranje outfits die we eerst hadden, was dat niet het geval. Daar voelde niet iedereen zich happy in. Nu is iedereen enthousiast. In deze kleding kun je gewoon vanuit je werk naar de winkel.”

Proosten

Na het officiële deel en het heffen van de glazen kon iedereen genieten van verschillende hartige hapjes. Voor de liefhebbers van zoet was er chocolade met het logo. Omdat de zon (eindelijk!) scheen kwamen de statafels naar buiten. Medewerkers en belangstellenden stonden nog lang na te praten. Tot het tijd was voor de kinderen van de BSO om het feestje mee te vieren.