Leestip: Partners door dik en dun (groeiboek voor jonge ouders!)

Al heel lang is er het groene boekje dat consultatiebureaus uitreiken en waar jonge ouders allerlei data van hun kroost kunnen bijhouden. Maar er is ook een groeiboek voor nieuwe ouders, om tijdens het opvoeden en het regelen ook aandacht aan elkaar te blijven besteden: Partners door dik en dun.

Dit boek is voor alle ouders die een kindje in hun leven verwelkomen. Net zoals bij een kindje geen handleiding wordt meegeleverd, is er ook geen handleiding over hoe je als ouders met elkaar omgaat.

Uit onderzoek is gebleken dat de eerste 1000 dagen vanaf de geboorte van een kindje niet altijd even gemakkelijk zijn en dat tegelijkertijd deze eerste 1000 dagen cruciaal zijn voor de ontwikkeling van kinderen. TNO gaf in een onderzoek aan dat “door ouders zo vroeg mogelijk van de juiste adviezen te voorzien en door snel in te grijpen bij beginnende problematiek, we kunnen voorkomen dat er later zwaardere zorg nodig is.”

Het heeft aandacht en tijd nodig om je kindje en elkaar als ouders goed te leren kennen. Ouder zijn brengt veranderingen met zich mee. Ook jullie partnerrelatie zal veranderen. Soms gaat dit vanzelf, terwijl dit een andere problemen met zich meebrengt.

In Partners door dik en dun vinden jullie achtergrondinformatie en tips om jullie partnerrelatie goed te houden. Ook staan er dingen in die jullie samen kunnen doen, zodat jullie – naast de zorg voor jullie kindje – leuke momenten met elkaar als partners beleven.

Werken aan een relatie betekent tegelijkertijd werken aan ouderschap. Dat heeft niet alleen een positief effect op jullie zelf, maar komt ook de relatie met jullie kindje ten goede.

Podcast

Om preventief meer aandacht te vragen voor de partnerrelatie na de komst van een kindje is een podcast-kanaal gestart. Hier wordt uitleg gegeven over het boek, worden thema’s doorlopen en komen deskundigen en ouders aan het woord is. De eerste aflevering is hier te beluisteren: https://open.spotify.com/episode/2ULZ4YpjqRzPPk1c76JUeH?si=FcSWUMsfQDmCEsVVvN3fnQ&dl_branch=1&nd=1