Kinderboekenweek ‘Bij ons thuis’

Vandaag, 4 oktober, is de eerste dag van de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema: ‘Bij mij thuis’. Thuis betekent voor iedereen iets anders en thuis bestaat in veel verschillende vormen. Hoe kan je daar beter over leren dan met boeken? Want ook in boeken komen allerlei thuissituaties aan bod Deze verhalen stimuleren om het gesprek aan te gaan. Lees over thuissituaties in verre landen of leer van alles over verschillende soorten huizen en gezinnen. Niet ieder huis hoeft een thuis te zijn.

De Kinderboekenweek duurt nog tot en met 15 oktober.

Kinderboekenweekgeschenk

Sanne Rooseboom schreef dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk ‘Ravi en de laatste magie’. Sanne is bekend van de populaire serie ‘Het ministerie van Oplossingen’ en ‘Mot en de metaalvissers’. Het prentenboek voor de jongere kinderen is gemaakt door Yvonne Jagtenberg. Yvonne won twee keer het Gouden Penseel voor ‘Mijn wonderlijke oom’ en ‘Hup Herman’. Wanneer je tijdens de Kinderboekenweek voor minimaal 13,50 euro kinderboeken koopt, krijg je het geschenk er gratis bij.

Activiteiten in de bibliotheken

Bibliotheek Kerkrade e.o. organiseert tijdens de Kinderboekenweek leuke activiteiten om te lezen, leren en verbinden. De feestelijke opening is op 4 oktober om 15:00 uur in de HuB. met verhalenverteller Mark Haayema. Mark is schrijver van kinderboeken zoals ‘Muk’ Hij is ook theatermaker (o.a. Meester Kikker, De Verrukkelijke Kinderbakshow) en poppenspeler in programma’s als Sesamstraat en de Grote Boterhamshow. Kom voor de voorstelling van Mark Haayema alvast in de stemming met een glaasje kinderchampagne en cupcakes die je van tevoren zelf kan versieren!

Bocholtz | Bij ons thuis vangen we dromen – voorlezen en knutsel je eigen dromenvanger
woe 11 okt | 14.00-15.30u /
Kom luisteren naar het bekroonde verhaal Indianenmagie van Blanche Ortmans en maak daarna je eigen dromenvanger om thuis je mooiste dromen mee te vangen!  

Brunssum en Voerendaal | Bij ons thuis vieren we feest –  feestelijke middag met cupcakes en meer
Brunssum | woe 11 okt | 14.00-15.00 uur
Voerendaal | woe 11 okt | 15.00-16.00 uur 

Feestelijke middag met cupcakes versieren, cupcakes slinger knutselen, tekenen en neuzen in de leukste bak-, en leesboeken.

Eygelshoven | Bij ons thuis spookt het –  workshop ‘maak je eigen griezelkamer’
Eygelshoven | woe 11 okt | 14.00-15.00 uur 

Maak je eigen griezelkamer met spoken en stap in de betoverende wereld van het prentenboek “Het spookt in dit huis” van Oliver Jeffers. Samen met Illustrator Tessa  ga je aan de slag met doorzichtig papier, stiften en piepschuim. Je maakt zelf een 3D doorkijkje van een eigen spookkamer op dezelfde manier zoals Walt Disney vroeger zijn tekenfilms maakte. Deze workshop is een samenwerking met de Vrije Akademie Parkstad.

4-30 oktober | Speurtocht in de bieb
Kerkrade / Brunssum / Voerendaal / Eygelshoven / Simpelveld / Bocholtz

Voor de kinderen die houden van speuren is er een avontuurlijke stickerspeurtocht. Ga op avontuur in de bibliotheek en krijg aan het eind een leuke verrassing. 

Alle activiteiten zijn gratis. Wel graag vooraf (behalve bij de speurtocht) aanmelden via info@bibliotheekkerkrade.nl of 045 763 0520.

Meer informatie: www.bibliotheekkerkrade.nl/kinderboekenweek