22 april ’24: informatieavond dyslexie in Landgraaf

Vloeiend kunnen lezen is niet alleen belangrijk op school, maar ook in het dagelijks leven. Bij dyslexie is er sprake van een hardnekkige achterstand op het gebied van lezen en/of spellen. Het lezen verloopt moeizamer en minder vlot. Er zijn veel factoren die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van leesproblemen/dyslexie. Milene Bonte, professor aan de universiteit in Maastricht, zal op deze avond meer uitleg geven over dyslexie, leren lezen en de hersenen.

Onderzoek naar leren lezen

Op dit moment weten wij pas rond 8-9 jaar of een kind dyslexie heeft, de leesproblemen spelen dan al een paar jaar. Om deze problemen eerder en beter te herkennen onderzoeken Universiteit Maastricht 5-8 jarige kinderen met een EEG meting tijdens het leren lezen. Voor dit onderzoek zoekt de universiteit kinderen uit families waarin dyslexie voorkomt en uit families zonder dyslexie. Wil je meedoen aan dit onderzoek? Dan vind je meer informatie op deze website. Tijdens de bijeenkomst hoor je er sowieso meer over.

Er is een informatiestand van Oudervereniging Balans, een landelijke vereniging voor ouders van kinderen die iets meer, of iets anders nodig hebben bij het leren of in de opvoeding.

Waar, wanneer, hoe laat?

22 april van 19.00 – 21.00 uur in de Pinkpopzaak van het Burgerhoes in Landgraaf.

Inschrijven kan door te mailen naar activiteiten@bibliotheeklandgraaf.nl of via de website Balans Digitaal.

Prijs: € 3,-

GRATIS toegang voor leden van Balans, van MamaVita of van Bibliotheek Landgraaf-Onderbanken