Huisbezoek als je zwanger bent

Zwanger zijn is een bijzondere ervaring. Aan de verloskundige kun je vragen wat wel en niet gezond is. Soms heb je andere vragen. Misschien heb je zorgen over geld. Misschien weet je niet hoe je je kind gaat opvoeden. Misschien heb je stress vanwege ruzie met je partner of familie. Het is fijn als je deze vragen of zorgen kunt delen als je zwanger bent. En als je dan alvast hulp kunt krijgen. Op een manier die bij jou past. Dan voel je je lekkerder. En dat voelt de baby ook.

Iedere zwangere kan gebruik maken van een kraamverzorgende en een verloskundige. Het verschil tussen een kraamverzorgende en een verloskundige is dat de verloskundige de gehele zwangerschap en de bevalling begeleidt en bij complicaties/bijzonderheden een verwijzing doet naar een gynaecoloog of kinderarts. Een kraamverzorgende ondersteunt de verloskundige tijdens de bevalling en biedt tijdens de kraamtijd zorg aan de moeder en de baby. De verloskundige en de kraamzorg kijken met jou of alles goed gaat. Zij zoeken naar mogelijkheden om je te helpen. Soms kunnen ze niet de juiste hulp bieden.

Dan kan een jeugdverpleegkundige je misschien wel helpen. Je kunt vragen om een huisbezoek door een jeugdverpleegkundige. De zorg van de verloskundige en kraamzorg gaan natuurlijk gewoon door.

Lees voor meer informatie deze folder: