Het Echtscheidingsloket in Heerlen

Op het Maanplein in Heerlen is sinds 2022 een vestiging van het Juridisch Loket. Iedereen met een laag inkomen kan hier terecht met allerlei juridische vragen. Hierbij kun je denken aan vragen over je werk, je woning of een aankoop. Een onderdeel van het Juridisch Loket is het Echtscheidingsloket.

Bij het Echtscheidingsloket kun je terecht met al je vragen die te maken hebben met beëindiging van een relatie. Denk bijvoorbeeld aan:
– Wat moet je regelen als er kinderen bij betrokken zijn?
– Met welke kosten krijg je te maken?
– Op welke voorzieningen kunnen je aanspraak maken?
– Zijn er nog andere dingen waar je rekening mee moet houden?
Uiteraard kun je ook als je niet getrouwd bent, maar wel te maken hebt met een verbroken relatie je vragen stellen bij het Echtscheidingsloket!

Als je als ouders uit elkaar gaat moet je samen een ouderschapsplan maken. In dit plan maken ouders afspraken over de opvoeding van hun kinderen. Bij het Echtscheidingsloket krijg je informatie over hoe je zo’n plan maakt en wat daarbij kan helpen. Ben je ouder en heb je al een ouderschapsplan? Soms ben je niet meer tevreden met wat hier in staat of houdt een andere ouder zich niet aan de afspraken. Ook in deze gevallen kun je bij het Echtscheidingsloket terecht met vragen.

Op dinsdagmiddag (14:00 uur – 16:00 uur), donderdagochtend (09:00 uur – 11:00 uur) en vrijdagochtend (09:00 uur – 11:00 uur) kun je zonder afspraak binnenlopen bij het Juridisch Loket aan het Maanplein 14 in Heerlen. Ook kun je bellen naar 0800-8020 of de website bekijken voor meer informatie.