Heerlen en Kerkrade doen mee aan Keigezond Limburg

Keigezond is een gratis programma voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar met overgewicht én hun gezin. In een veilige en vertrouwde omgeving werkt het gezin met coaching en begeleiding stap voor stap aan een gezonde(re) leefstijl. Binnen Parkstad doen Heerlen en Kerkrade mee.

Gratis meedoen

Deelname aan Keigezond is gratis. De zorgverzekeraar en de deelnemende gemeente betalen de hulp van de centrale zorgverlener en de kinderleefstijlcoach. Het kan dat ondersteuning van andere professionals wordt aangeraden en dit kan wel geld kosten. De centrale zorgverlener bespreekt dit altijd met de deelnemende gezinnen die dan zelf kunnen kiezen of ze de extra ondersteuning willen.

Aanmelden

Aanmelden doe je via de aanmeldknop op de website van Keigezond. De huisarts, kinderarts of de jeugdverpleegkundige/jeugdarts van de GGD kan de aanmelding ook voor jou doen. Natuurlijk alleen nadat je hiervoor toestemming hebben gegeven. De centrale zorgverlener van jouw gemeente neemt na aanmelding contact op voor een kennismakingsgesprek.