6 t/m 14 mei 2023: Fairtrade Week en Week van de Stenen Winkel

Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar jouw dagelijkse keuzes zijn onwijs belangrijk en hebben invloed op wereldniveau. Neem je de fiets, de auto of de trein? Ga je voor de goedkoopste banaan of kies je voor de eerlijkste banaan? Koop je goedkope kleding die je na één seizoen weer weggooit, koop je kwalitatieve nieuwe kleding of koop je tweedehands? Eet je seizoensgroenten of boontjes die de halve wereld over hebben gevlogen? Haal je alles bij de supermarkt, of bezoek je ook de bakker en de groenteboer? Bestel je online of ga je naar de ondernemer in je eigen stad of dorp die zijn/haar producten én klanten goed kent?

Het is niet altijd makkelijk om het goede voorbeeld te geven, want wat beter is voor de wereld is vaak duurder, maar het is belangrijk dat er iets verandert. En toevallig is dit dé ideale periode om voor lokaal, eerlijk en duurzaam te kiezen.

Van 6 tot en met 14 mei 2023 is het Fairtrade Week. Binnen Parkstad doen de gemeenten Heerlen en Beekdaelen daaraan mee. Het is een week waarin veel fairtrade producten worden gepromoot en afgeprijsd (zonder dat het ten koste gaat van boeren en werknemers). Van 7 tot en met 14 mei 2023 is het ook de Week van de Stenen Winkel. Lokale stenen winkels door heel Nederland en België doen deze week iets bijzonders voor hun klanten: van een cadeautje bij aankoop tot het verloten van mooie prijzen.

Houd de social media pagina’s van je favoriete winkels in de gaten en de pagina’s van je gemeente voor de leukste aanbiedingen en acties.