EEN OP DE VIER KINDEREN IS JONGE MANTELZORGER, OOK OP JOUW SCHOOL KOM JE ZE TEGEN!

Een op de vier scholieren groeit op in een gezin waar iemand langdurig ziek is of een beperking heeft. Opgroeien in zo’n gezin heeft hoe dan ook invloed op de ontwikkeling. Met veel jonge mantelzorgers gaat het gelukkig goed, maar ongeveer een op de zeven jonge mantelzorgers zegt dat het zorgen negatieve invloed heeft op zijn schoolprestaties (Vilans, 2019). Deze kinderen hebben erkenning, aandacht en begrip nodig om gezond en krachtig op te groeien.

WORKSHOP ‘(H)ERKEN DE JONGE MANTELZORGER’

Maak jij als docent het verschil voor een kind? Het bieden van een luisterend oor en helpende hand doet zoveel voor een jonge mantelzorger! Maar hoe herken je jonge mantelzorgers in de eerste plaats? En wat hebben zij precies nodig en hoe ga je met ze in gesprek? Hoe herken je eventuele signalen van overbelasting? Welke andere organisaties zijn er om te helpen en ondersteunen in de zorg voor jonge mantelzorgers?

In de workshop ‘(H)erken de jonge mantelzorger’ komen al deze vragen aan bod. Zo kun je als docent jonge mantelzorgers (beter) helpen in hun ontwikkeling.

PRAKTISCHE INFORMATIE

• De workshop wordt op de schoollocatie gegeven door twee trainers. • De workshop is kosteloos.

• Datum en tijdstippen vinden in overleg plaats.

 • Duur van de workshop is één dagdeel van 3 uur of twee delen van 1,5 uur.

• Maximaal 20 deelnemers per workshop.

Meer informatie: contact@knooppuntinformelezorg.nl / 046 – 750 84 10