20 november 2023: online conferentie voor professionals: kom binnen!

We zijn allemaal tegen kindermishandeling: professionals in het onderwijs, de jeugdhulp, kinderopvang, geboortezorg, trainers en vrijwilligers bij clubs en verenigingen, kinderen en ouders. Ook de ouders die in een gezinssituatie verkeren waarin huiselijk geweld aan de orde is. Ook zíj zijn tegen kindermishandeling en hebben vaak geen idee hoe ze uit de ontstane situatie kunnen stappen.

Tijdens de jaarlijkse conferentie in de Week tegen Kindermishandeling (20 november 2023 t/m 26 november 2023) gaat dagvoorzitter Simone van Trier in gesprek met een aantal (ervarings)deskundigen en experts. Zij laten aan de hand van een film hun licht schijnen op wat de impact van mishandeling is op kinderen. Maar ook op hoe we als professionals samenwerken en hoe we kunnen bijdragen aan herstel en hoe we binnenkomen.

Hoe komen wij binnen? Letterlijk én figuurlijk. Hoe maken wij de verbinding? Als we de signalen herkennen, voordat we de signalen herkennen? Laat je meenemen door het verhaal van Vince, zijn ouders, leerkracht, politie en hulpverleners en stel jezelf de vraag hoe dit bij jóu binnenkomt… en hoe jíj binnenkomt.

De conferentie die op 20 november plaatsvond kun je tijdens de Week tegen Kindermishandeling online bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=ZsC7o5PMYYU&list=PLDVlI1Aa8A2vU8b__Qa6-u1N