4 april 2024: kenniscafé voor professionals over TOS

TOS staat voor taalontwikkelingsstoornis en is een neurocognitieve ontwikkelingsstoornis. Dit betekent dat taal in de hersenen minder goed wordt verwerkt. Een kind met TOS heeft bijvoorbeeld grote moeite met praten of het begrijpen van taal. De spraak- en taalontwikkeling verloopt hierdoor anders dan bij leeftijdsgenoten.

TOS OP TIJD SIGNALEREN

Ongeveer vijf procent van de kinderen heeft vermoedelijk een taalontwikkelingsstoornis. Toch wordt TOS regelmatig niet of laat herkend. Het vroegtijdig signaleren van TOS kan lastig zijn en is daarom een belangrijk thema van deze voorlichting. Het is van groot belang dat kinderen met een vermoeden van TOS zo vroeg mogelijk worden gesignaleerd en passende begeleiding of behandeling krijgen. Met extra hulp kunnen kinderen met TOS vaak goed meekomen.

Wanneer? Donderdag 04 april van 19.00 tot 21.00 uur.
Waar? Kentalis, Bemelergrubbe15, 6226 NK Maastricht.

AANMELDEN

Je kunt je digitaal aanmelden via deze link. Deelname is gratis. Als je collega’s hebt die geïnteresseerd zijn, mag je deze uitnodiging uiteraard aan hen doorsturen. Er geldt een maximum aantal deelnemers van achttien personen voor de kenniscafés, dus schrijf je snel in.

TWEE BIJEENKOMSTEN

Deze voorlichting vormt een tweeluik met de voorlichting ‘Herken problemen in de spraak- en taalontwikkeling, 0-5 jaar’. Je kunt alleen aan de voorlichting Spelend leren communiceren’ deelnemen, wanneer je de voorlichting ‘Herken problemen in de spraak- en taalontwikkeling – 0-5 jaar’ hebt gevolgd.

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie over dit kenniscafé of de behandelingen bij Kentalis Limburg kun je per e-mail contact opnemen met de collega’s van Voorlichting en Kennisoverdracht via hoensbroek@kentalis.nl.