Vanaf 15 juni 2023 documentaire NIKKI over kind dat opgroeit in een gezin met een KOPP/KOV ouder

KOPP/KOV Preventie Zuid-Limburg nodigt je uit voor de documentaire NIKKI van Monique Nolte.

In deze documentaire staat de 12-jarige Nikki centraal. Zij is één van de bijna 600.000 kinderen in Nederland die opgroeit bij ouders die kampen met psychische of verslavingsproblemen. Filmmaakster Monique Nolte heeft Nikki vijf jaar lang gevolgd en laat zien hoe het is om op te groeien met kwetsbare ouders.

Ons doel is om aandacht te vragen voor hoe het is om op te groeien in een gezin met een KOPP/KOV ouder en wat de mogelijke gevolgen hiervan kunnen zijn voor de ontwikkeling van een kind. Met deze documentaire krijg je een inkijk in de leefwereld van Nikki en haar moeder.

Na de documentaire is er een interactieve nabespreking en wordt er een toelichting gegeven over hoe je als betrokkene kan interveniëren. Ook wordt verteld welke preventieactiviteiten KOPP/KOV Zuid Limburg aanbiedt.

15 juni 2023 – Foroxity Sittard

Inloop16.30 uur
Filmvertoning17.00 uur
Nabespreking met Nikki, filmmaakster Monique en deskundigen19.00 – 19.30 uur

 

29 juni 2023 – Lumière Maastricht

Inloop16.00 uur
Filmvertoning16.15 uur
Nabespreking met Nikkie, filmmaakster Monique en deskundigen18.00 – 18.30 uur

Gratis toegang

Aanmelden is noodzakelijk en kan vóór 7 juni via limburg@youz.nl. We kunnen per locatie een maximum van 100 deelnemers verwelkomen, op volgorde van aanmelding.

De vertoning is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Maastricht en een initiatief van Mondriaan, Youz en Zuyderland. Voor zowel cliënten, naasten als professionals kan deze documentaire waardevol zijn.

Bron: Documentaire Nikki | Mondriaan