Parksjtad in Transitie

Omschrijving

Samen een duurzame streek creëren

Parksjtad in Transitie is een open platform dat met hulp van gewone mensen met eigen inzicht, eigen wijsheid en eigen ervaringen een duurzame streek voor elkaar wil krijgen. Laten we elkaar opzoeken en gelegenheden in de wijken creëren zodat we elkaar kunnen inspireren. We moeten weer de verbinding met elkaar aangaan om oplossingen met elkaar te bedenken. Dat hoeven geen grote oplossingen te zijn maar kleine oplossingen in je eigen streek, in je stad, in je wijk en in je huis: het kan overal. Dat is waar transitie steden en dorpen voor staat. Parksjtad in Transitie daagt je uit om mee te denken en mee te doen. Om samen te werken aan het sociaal proces om niet in 2030, maar nu al aanzienlijke verbeteringen aan te brengen hier in Parkstad. We staan voor een duurzame veerkrachtige streek die zin heeft in de toekomst. De toekomst van de burger, de toekomst van ons allemaal.

Help mee

We hebben jouw hulp nodig voor het organiseren van activiteiten en werkgroepen. Maar ook voor het maken en verspreiden van materialen zoals folders bijvoorbeeld. Ook zoeken we regelmatig mensen om onze stand met informatie- en spel- materialen te bemensen. Deze informatiestand staat zo’n 6 tot 9 keer per jaar op festivals, manifestaties en andere bijeenkomsten.
Ben je een goede spreker? Help dan mee met onze presentaties of houd  een voordracht over een onderwerp dat jou aan het hart ligt. Vind je het leuk om te schrijven? Schrijf dan een artikeltje voor onze website of maak een filmpje, een lied, een tekening of een schilderij. Kortom: we kunnen ieders talent, kennis en vaardigheden gebruiken. Dus als je een leuk idee hebt, you can make it happen…

Jongeren

Ook als jong volwassene kom je aan je trekken bij Parksjtad in Transitie. Het is aan jou. Organiseer samen een guerilla gardening actie, een feest, een open podium, een modeshow, of maak je eigen mobiele soundsystem. Pimp je stad!

Ouderen

Als senior word je tegenwoordig gewoon aan de kant gezet, ver weg van alles. Bij Parksjtad in Transitie vinden we de ouderen juist heel erg waardevol. Dat zijn de mensen die de streek het beste kennen, ze hebben veel levenservaring en kennis die we broodnodig hebben. We moeten de verhalen van onze ouderen koesteren en ze doorgeven. Als oudere ben je meer dan welkom bij ons.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Email: parkstadintransitie@gmail.com
Internet: https://parksjtad-in-transitie.nl

 

Informatie

Locatie