SamenEenGezin

Omschrijving

Je bent gelukkig en blij met je nieuwe liefde. Je kiest vol overtuiging voor elkaar en daarmee ook voor het vormen van een samengesteld gezin. Met jouw grote hart en positieve instelling ga je ervoor om een harmonieus nieuw gezin en een veilige haven te creëren. Maar in de loop van de tijd blijkt dat om dit voor elkaar te krijgen meer nodig is dan je liefde en positieve instelling. De dagelijkse werkelijkheid is met regelmaat anders dan je je had voorgesteld en je weet vaak niet precies wat de oorzaak is of wat je eraan kunt doen.

Het vormen van een samengesteld gezin is niet eenvoudig. Het is een gezinsvorm met zijn eigen dynamiek die zich als het ware opnieuw mag gaan uitvinden. Er doen zich veel situaties voor waar je als (stief)ouders nog niet mee te maken hebt gehad. Voor de kinderen is alles nieuw en anders. Ook is het niet vanzelfsprekend dat jullie goed overweg kunnen met elkaars kinderen. Iedereen heeft zijn eigen ideeën en gevoelens en dat kan zorgen voor spanning, verdriet, onbegrip, onmacht en onuitgesproken verwachtingen.

Gelukkig sta je er in deze uitdaging niet alleen voor. Of je nu stiefmoeder of stiefvader bent, ik help je inzicht te krijgen in jezelf en de dynamiek van het gezin. Je mag alleen komen, samen met je partner en als je wil ook met je ex-partner. We kijken samen naar wat alle gezinsleden nodig hebben (wat hun behoeften zijn) en hoe je samen met je nieuwe partner de omstandigheden en ruimte kan creëren waarin iedereen zich thuis het fijnst voelt.

Jouw verhaal mag er zijn met alle gevoelens die je ervaart. Ik luister graag naar je. Zo gaan we stap voor stap samen op weg naar wat je het allerliefste wil en je gezin gunt; een fijn thuis voor iedereen.

Wil je kennismaken? Bel me of stuur gerust een mailtje, dan neem ik contact met je op.

Irene Daemen-Snackers

 

Informatie

Locatie