Budosport Heerlen

Omschrijving

Budo-Sport “Heerlen” is een Judo-, Jiu-Jitsu en Karate-Do vereniging. De trainingen staan onder leiding van ervaren en rijksgediplomeerd kader. Budo-Sport Heerlen is lid van de sportbonden JBN (7075) en KBN (03-226).

Budo-Sport Heerlen heeft ongeveer 250 leden en is een combi-vereniging. Bij Budo-Sport Heerlen wordt sinds de oprichting op 1 mei 1975 Judo beoefend. Sinds december 1983 is hier ook het Shotokan Karatedo aan toegevoegd.En per 1 januari 2003 is er een derde tak van sport bijgevoegd, namelijk het Jiu Jitsu. Bij de Judo-tak trainen leden vanaf 5 jaar. Bij de Karate-tak is de minimum leeftijd 7 jaar en bij Jiu Jitsu 8 jaar. Er is geen maximale leeftijd en er beginnen nog heel veel mensen op oudere leeftijden met een van bovenstaande sporten bij onze vereniging. De combinatie van zelfverdediging, veelzijdige lichamelijke oefeningen en een ontspannen, maar serieuze manier van lesgeven, spreekt sportieve mensen van alle leeftijden aan.

Naast de gebruikelijke trainingen bestaat er ruimschoots de mogelijkheid tot het bezoeken van stages van diverse grootmeesters of deelname aan wedstrijden (zowel regionaal, nationaal als internationaal).
Bovendien kunnen cursussen worden bezocht, bijv. scheidsrechter of dojo assistent/ jeugdleider. Daarnaast zijn er ook jaarlijkse clubkampioenschappen, tweemaal per jaar kyu-examens en regelmatig stage-trainingen.Daarnaast zijn er voor de judoka’s en karateka’s die aan wedstrijden willen deelnemen speciale wedstrijdtrainingen.

Naast het beoefenen van Judo, Jiu Jitsu en Karate staat onze club ook voor vriendschap en gezelligheid. Door het jaar heen worden diverse nevenactiviteiten georganiseerd zoals o.a.: barbecue, zomerkamp, zomertraining, paasactiviteit, strandtraining, uit eten, familie-speurtocht, nieuwjaarswandeling, etc. Deze activiteiten worden door de vereniging of door de bond georganiseerd. Deelname is natuurlijk geheel vrijblijvend

Openingstijden

Informatie

postadres:

Locatie

Deze organisatie heeft geen bezoekadres of online locatie.