Brunssumerheide

Omschrijving

Geniet vlak bij Heerlen van dit prachtige uitgestrekte Zuid-Limburgse heuvellandschap. Wandel over de heide, loop door de bossen en langs vennen, moerasgebieden en de Roode Beek. Uiteraard mag een wandeling over de paarse heide in augustus niet ontbreken!

Vergezichten in Zuid-Limburg

Vanaf het uitkijkpunt bij Bezoekerscentrum Brunssummerheide heb je al een fraai uitzicht over de hei en het bos, hier kun je ook allerlei activiteiten doen. De gemarkeerde wandelroutes brengen je langs meer van deze mooie punten. Loop over kronkelende paden door de verschillende landschappen. Hoor je ‘koebellen’ vlak bij? Dan is de herder met zijn kudde schapen in de buurt, een kijkje waard! Deze Schoonebeker schapen grazen jaarrond de grassen tussen de heide vandaan. Help mee en adopteer een schaap!

Historische Brunssummerheide

De natuur in het gebied maakt een bezoek aan de Brunssummerheide al meer dan waard. Maar je vindt hier ook andere sporen uit de geschiedenis, zoals een oude landgraaf en een grafheuvel. En de naaldbomen in het bos waar je doorheen loopt, werden gebruikt voor de mijnbouw.

Dieren en planten

Onderweg kun je allerlei dieren en planten tegenkomen. Je hebt grote kans om een specht te zien of te horen roffelen op de bomen. Met wat meer geluk zie je een ree nog net wegschieten; hij heeft jou allang gehoord en geroken. In het bos, op de heide en langs de Roode Beek vind je verschillende dier- en plantensoorten.

Openingstijden

Informatie

Locatie