8 t/m 15 september Week van lezen en schrijven

Wist jij dat in Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak kunnen zij daardoor ook niet goed omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. In Kerkrade is ongeveer 25% van de bevolking laaggeletterd (bron: www.geletterdheidinzicht.nl). Tijdens de Week van lezen en schrijven – 8 tot en met 15 september – is er landelijk en ook in de bieb extra aandacht voor laaggeletterdheid.

De Bibliotheek Kerkrade vindt het belangrijk dat iedereen zich een leven lang kan blijven ontwikkelen. Op zijn eigen tempo, eigen manier en in de buurt. Omdat niemand te oud is om te leren. Daarom bieden we het hele jaar door workshops en spreekuren aan op het gebied van taal, computervaardigheden, basisvaardigheden en communicatie met de digitale overheid. Tijdens deze week is hier nog eens extra aandacht voor. Inwoners kunnen vrijblijvend binnenlopen in de bieb als ze hulpvragen hebben op dit gebied en meer informatie willen. Ook hebben we boeken in eenvoudige taal.

Activiteiten

De Bibliotheek vraagt tijdens de ‘Week van Lezen en Schrijven’ aandacht voor laaggeletterdheid met de volgende activiteiten.

De bibliotheek gaat de wijk in: Zowel in Kerkrade als in Brunssum wil de bibliotheek mensen te ontmoeten en met hen in gesprek gaan. We zijn te vinden op de volgende plekken:

Vrijdag 8 september in Kerkrade: 10:00 -12:00 uur Weekmarkt Centrum 13:00-14:30 uur Hertogenlaan Kerkrade 15:00-16:30 uur Maria Gorettiplein

Dinsdag 12 september in Brunssum: 09:30 – 11:00 uur Plus Treebeek 12:00 – 13:30 uur Aldi Noord 14:30 – 16:00 uur Parkeerplaats Basisschool De Boemerang en De Meander