Laat ik mijn kind vaccineren?

De groepsvaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma zijn weer gestart. Ieder kind krijgt op een bepaalde leeftijd een uitnodiging voor รฉรฉn of meer prikken. De inentingen zijn bedoeld om je kind te beschermen tegen (de gevolgen van) ernstige ziektes.

Maar misschien twijfel jij over deze vaccins? Of misschien ben jij op zoek naar antwoorden op vragen over de vaccins? Je kunt altijd even bellen met de GGD Zuid-Limburg op 088 – 880 5044. Meer informatie over het vaccinatieprogramma vind je hier.

De ๐—›๐—ฃ๐—ฉ-๐˜ƒ๐—ฎ๐—ฐ๐—ฐ๐—ถ๐—ป๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ beschermt tegen verschillende soorten kanker: baarmoederhalskanker, kanker aan mond- en keelholte, aan de vagina, schaamlippen, de anus en penis. Acht op de tien mensen raken รฉรฉn keer of vaker in hun leven met dit virus besmet.

๐— ๐—ฒ๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ผ๐—ธ๐—ผ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—ป is een bacterie waarvan je vaak niet ziek wordt. Maar word je wรฉl ziek, dan is het ernstig. Je kunt er hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging van krijgen. Het vaccin beschermt je tegen deze ernstige gevolgen.

๐——๐—ง๐—ฃ staat voor Difterie, Tetanus, Polio. ๐—•๐— ๐—ฅ staat voor Bof, Mazelen, Rodehond. De DTP/BMR vaccinaties zorgen voor een goede en langdurige bescherming tegen deze infectieziekten.