Muziek, muffins en een officieel moment

Wethouder Alex Schiffelers van Landgraaf had vandaag – 31 mei 2023 – de eer om deze website officieel te lanceren. Zo’n twintig peuter en kleuters én hun ouders keken toe terwijl de wethouder samen met Julia het doek wegtrok van het scherm waarop de website te zien was.

Eerder op de ochtend was de bibliotheek in het Burgerhoes in Landgraaf een muzikaal speelparadijs. Medewerkers van de bibliotheek gaven iedereen een warm en hartelijk welkom. Daarna deden opa’s, oma’s, vaders en moeders en een heleboel peuters mee aan de vrolijke workshop van Eveline Arnold. Liedjes waarbij de kinderen mochten klappen op hun benen, buik en wangen. Liedjes over wasknijpers en kijken waar je zo’n knijper overal aan vast kunt maken. Op de maat van een liedje wipwappen op schoot of een eigen stoel. Dansen met een rammelaar en stoppen als de muziek stopt. Een lief, klein liedje uit een speeldoosje. Sommige kinderen keken even de kat uit de boom, anderen stonden direct middenin de kring.

Stilzitten om naar de toespraak van de wethouder te luisteren, was daarna natuurlijk niet voor alle kinderen weggelegd. Maar het lukte Alex Schiffelers om kort en krachtig de boodschap te brengen dat opvoeden niet altijd vanzelf gaat. Dat er gelukkig al heel veel initiatieven in Parkstad zijn om ouders te ondersteunen. Maar ook dat het soms beter is om nog even te wachten met een zwangerschap. En dat de website een prachtige ‘verzamelplek’ is voor ouders én professionals waar vragen en antwoorden bij elkaar komen. Bij dit officiële moment waren ook vertegenwoordigers van de andere Parkstad-gemeenten aanwezig.

Na de onthulling konden de bezoekers op het grote scherm scrollen, zoeken, aanklikken en lezen om meteen kennis te maken met de website. Ondertussen zochten de kinderen boekjes uit. Althans, tot ze de schaal met koekjes en rozijntjes en de dozen met muffins ontdekten. Bij het weggaan kreeg ieder kind een bidon. Sommige peuters waren teleurgesteld dat er nog niets inzat, maar iedereen huppelde uiteindelijk blij naar buiten.